Incorporating 351 sqm of space over eleven modules, each floor offers a different sense of interaction and purpose. The home was designed with the premise of creating a transitional and accessible floor plan that reflected the family’s needs for a children’s domain downstairs complete with bedrooms, bathroom and rumpus, and a master bedroom and open plan kitchen /living/dining space upstairs that allowed for a wide prospect of the river.

The aesthetic detail throughout the home involves a tactile mix of whitewashed pine and plantation timber ceilings, sand Corian bench tops, joinery and tiling, and fibre cement cladding which not only help to absorb and reflect sunlight but also establishes a tonal relationship with the surrounding landscape.

External staircases permit the flow of external activity between the two floors. This is further enhanced by stackable, double glazed windows and sliding doors, oriented towards the north and east, which create fluency between the indoor and outdoor areas. When opened, the windows give the first floor an expansive outdoor balcony that can be moderated to suit the weather.