Our brief was to construct an extension that would provide some much needed space for our clients while adhering to the heritage overlay active in the area. The solution translated into a 125sqm, two-module addition that provided the extra space needed in a sleek and efficient way.

Built boundary-to-boundary on a 4.8m wide site, the modules were delicately craned over the existing home and into position. With little room for error, accuracy was paramount. The installation occurred in a day and neighbours gathered on the street to witness the Modscape magic in action.

The first floor module is clad in a beautiful Silvertop Ash timber and includes a steel-slatted screen at one end – bringing privacy to the master bedroom but still allowing dappled light to enter the space.

Downstairs, a small courtyard is created by a glass link corridor which differentiates the two periods of architecture. The open plan kitchen/dining/living flows effortlessly onto the back garden and strategically placed skylights allow natural light to delicately brighten the room. An integrated range hood is a feature of the kitchen and beautifully complements the concealed island bench.

CARLTON-NORTH