Significant consideration was given to the building’s form, with different layers, heights, levels and setbacks applied to the 18 module, 385 sqm design in order to create a well-balanced home that, while it was decidedly modern, worked in sympathy with the existing streetscape of predominantly large period homes.

A dual palette of plantation timber cladding in horizontal and vertical profiles wraps around the exterior, and is further complemented by accents of purple on the main doors leading into the home to add a contemporary twist.

Arranged in an ‘H’ shape configuration, the ground level has been naturally zoned by using a central dining room/double height void entry area to separate the kitchen and living from the children’s bedroom wing, which ensures that the main areas of entertainment remain adaptable.

Upstairs, a study, studio and library nook offers the perfect parental retreat conducive to reading or catching up on office work, while a master bedroom with balcony, bathroom, powder room and second bedroom, completes the upstairs floor plan. Beautifully finished and built to last, this family home is a celebration of high end living in the suburbs.

IVANHOE