With unlimited scope to position the house, a bluff with unparalleled views on which to site each of the 8 modules comprising the 202sqm homestead was chosen. A deck of some 420sqm forms an outdoor platform that surrounds each element of the design, but it is the flyover roof that brings this design together and allows the individual components to function as a whole.

4 separate modules offering either accommodation, storage or office space, surround a double width central living area that also includes a schoolroom for the family’s children. As the station is completely cut off by seasonal flooding for up to 4 months a year, a large kitchen storeroom was an essential inclusion in this design.

With a full suite of stand-alone site services this home is a fabulous example of Modscape’s sustainable design, construction and operational principles in action.